BENVINGUDES I BENVINGUTS AL CURS 2014-15


" EN HARMONIA AMB LA NATURA, VOLEM VIURE BÉ SENSE FER MALBÉ"

L'entorn privilegiat del Park Güell ens convida a estudiar la biodiversitat. Ens sentim tan propers a la natura que volem tenir-ne cura.
Conscients de la nostra responsabilitat envers el planeta en que vivim posem en pràctica el missatge de les tres erres: Reduir, Reutilitzar i Reciclar.
Tercer curs del projecte triennal!!



Els nens i les nenes de 2n

Us convidem a conèixer la web: www.tocatsdelbolet.com
Jugant, jugant ... hem aprés el nom dels bolets que es poden trobar en diferents boscos de Catalunya i algunes de les seves característiques. Ah!! alerta que alguns bolets són tòxics, cal conèixer-los bé per collir-los.
El Capità Enciam en el capítol "Tocats del bolet" també ens explica com s'han de collir els bolets perquè aquest no s'extingeixin.
Ara estem preparant un mural on classificarem els bolets que es poden trobar en cada tipus de bosc : fageda, roureda, pineda i alzinar.

La classe de 4rt

Quan varem entrar a l'hort a finals del mes de setembre ens varem adonar que hi havia una gran població de "mosquit tigre", per tal d'evitar el risc de les picades hem entrat, fins ara, poques estones dins l'hort. Les pluges també ens han impedit poder començar la plantació de la temporada de tardor. Enguany estem endarrerits de les tasques de l'hort.
El que sí hem fet és un bon estudi del mosquit tigre, varem observar amb les lupes binoculars aquest "insecte dípter" i hem cercat informació arreu i ara el coneixem molt bé.
Sabieu que...
- són les femelles les que piquen de dia i de nit mitjançant una trompa que tenen anomenada probòscide. La sang que xuclen la fan servir per nodrir els ous que han post?
- les femelles no s'allunyen més enllà d'un radi de 400m del lloc on han deixat els ous.
Si voleu saber més coses, al vestíbul de l'escola exposarem els nostres treballs, així que si voleu, els podreu consultar!!