BENVINGUDES I BENVINGUTS AL CURS 2014-15


" EN HARMONIA AMB LA NATURA, VOLEM VIURE BÉ SENSE FER MALBÉ"

L'entorn privilegiat del Park Güell ens convida a estudiar la biodiversitat. Ens sentim tan propers a la natura que volem tenir-ne cura.
Conscients de la nostra responsabilitat envers el planeta en que vivim posem en pràctica el missatge de les tres erres: Reduir, Reutilitzar i Reciclar.
Tercer curs del projecte triennal!!



El consens per un DECÀLEG comú

El passat dijous 19 de novembre ens vàrem reunir una representació dels nens i les nenes de les escoles: CEIP Montseny, Escola Reina Elisenda, SEK Escola Sant Estanislao de Kostka, Escola Virolai i el CEIP Baldiri Reixac. Totes aquestes escoles tenim la sort d'estar situades molt a prop del Park Güell i per això el coneixem molt bé i l'estimem.
L'objectiu de la trobada era debatre cadascun dels punts que dins les nostres escoles havíem considerat bàsics a tenir en compte per fer un bon ús del Park.
Posar-nos d'acord no va ser fàcil: hi havien molts matisos per argumentar i triar només deu punts ens va portar a tornar a redactar algunes frases per poder aglutinar més idees o bé negociar quina seria la definitiva.

I aquest ha estat el resultat, el nou DECÀLEG consensuat:

1. Per tenir un Park net, del qual Barcelona s'hi senti orgullosa hem d'utilitzar les papereres. Si cal, també recollir els papers del terra encara que no siguin nostres.

2. Volem mantenir el Park net, siguem responsables amb els residus que generem. Fem servir les papereres per llençar-hi els papers, xiclets, cigarretes o qualsevol altra deixalla.

3. Tinguem molta cura de la zona monumental del Parc per poder gaudir de les obres de Gaudí. Si t’enfiles a les escultures i a les obres d’art estàs contribuint al seu deteriorament.

4. Està molt bé passejar pel Park sense soroll, així tots (turistes,animals i ciutadans) podrem gaudir del seu ambient.

5. Cal utilitzar els WC públics o els dels establiments quan es té alguna necessitat fisiològica.

6. Volem gaudir dels jardins del Parc. Evitem de malmetre les plantes, els arbres, les flors i trepitjar la gespa si els rètols del Park ho diuen.

7. Volem conservar el mobiliari urbà i dels jocs dels espais infantils. Procurem mantenir-lo en bon estat perquè ens faci servei, no ens agrada trobar-hi guixades.

8. Demanem permís quan vulguem fer una foto a alguna persona.

9. Siguem amables amb la gent que visita el Park.

10. Estem orgullosos de que la gent de diferents cultures, races i religions admiri l'obra d'un arquitecte Català.


Qui sap, potser encara podríem fer una altra trobada per acabar de perfilar.
Aquell dia hi faltaven dues escoles que van iniciar el procés amb nosaltres: CEIP Turó del cargol i l'Escola Mare de Déu del Coll potser també hi voldrien dir la seva.
Nosaltres creiem que els dos primers punts fan referència a una mateixa idea i que per tant cal fusionar-los i consensuar un nou punt.

Bé, estem oberts a tornar-ne a parlar. De moment això és el que tenim. Ja hem fet un pas més.

Volem donar les gràcies a la Cristina i la Monica tècniques de l'Ajuntament de Gràcia que van estar amb nosaltres recolzant la nostra feina.


CEIP Baldiri Reixac novembre-09